Lasagne
Jälleen kerran aloitti urhea insinöörimme kokkauksen. Lopputulos häämötti selkeänä mielessä. Lasagne. Ja mitä siihen tarvitaankaan. No lasagnelevyrasian kyljessä lukee onneksi selkeät ohjeet.
Jauhelihakastike
- 250 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 lihaliemikuutio
- mustapippuria ja oreganoa
Juustokastike
- 2 rkl margariinia
- 1⁄2 dl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- suolaa, mustapippuria, muskottia
- 150g juustoraastetta
Peloton insinööri tarkisti nopeasti puutteet. Ei maitoa, no ei tehdä juustokastiketta. Pikainen uudelleenarviointi tilanteesta ja kastikkeeksi tulee juustoinen jauhelihakastike seuraavalla kokoonpanolla.
- 750 g jauhelihaa
- purkki tomaattimurskaa
- lihaliemikuutio
- juustonloppuja ja sulatejuustoa
- mustapippuria, oreganoa, suolaa
Tämän jälkeen kerros kastiketta ja kerros levyjä vuoron perään, kunnes astia on täynnä. Lopuksi uuniin noin 200 asteeseen ja vajaa kolme varttia.